.:: Inicjatywa koncertowa 2010! ::.
Koncert Rammstein w łódzkiej Arenie tuż, tuż bo 12 marca 2010 r., tak więc chcemy Wam zaproponować z tej okazji wspólną zabawę. Jeśli nie jesteście zbyt mroczni, aby mieć poczucie humoru przynajmniej zbliżone do panów z Rammstein, to liczymy na Waszą współpracę.
Inicjatywa koncertowa polega na wyłamaniu się z tej szarej masy koncertów na świecie. Nasza ostatnia akcja z serduszkami udała się na tyle, że oficjalne źródła zespołu wspominały o tym przez kilka kolejnych miesięcy. Teraz zapewne też się czegoś spodziewają, a my im to damy:
1. Walc przy świecach Zapalniczki na koncertach to tak wyświechtany efekt, że nikt go już nie wykonuje. My się wyróżnimy. Podczas zwrotek utworu "Wiener Blut" (gdy Till deklamuje i jest ciemno) WSZYSCY zapalają zapalniczkę wysoko nad głową. Uważamy aby nie podpalić nikomu włosów albo nie poparzyć rąk. Na czas refrenów chowamy i na zwrotki znów odpalamy. Kto nie ma zapalniczki niech sobie kupi :>
2. Serca w górę! Nie musicie jeszcze wyrywać swoich - wystarczy, że ponownie jak ostatnio uniesiecie kartkę A4 z logiem LIFAD nad głowę podczas utworu "Frühling In Paris". Taka powtórka z rozrywki, ale niech to już będzie skuteczna wizytówka. Wzór do druku poniżej:
3. Ponton i 10 000 łódek! Ponton weźmie Rammstein - tym się nie musicie martwić, ale Wy przyniesiecie łódki. Zrobicie je samodzielnie w dowolny sposób lub korzystając z instrukcji poniżej. Proponujemy wykonać sobie je jeszcze w domu, lub w drodze na koncert. Można w tym celu użyć gazety lub zwykłych kartek papieru. Ambitni artystycznie mogą je oflagować hasłami, logami, ksywą, nr tel. dla Flake itd. Nie zapominacie że koncert jest w ŁODZI! Podczas dryfu pontonem na "Haifisch" wymachujemy swoimi łódkami. Może czyjaś zostanie szczególnie doceniona;) Materiały pomocne w dekorowaniu dla chętnych zamieszczamy w paczce poniżej:
Z oczywistych oczywistości przypominamy WSZYSTKIM, że każdy jeden utwór odśpiewujemy wspólnie z zespołem. Skaczemy, klaszczemy, maszerujemy - po prostu się BAWIMY! Stanie jak kołek możecie odłożyć na inny dzień.
Ponton z muzykiem Rammstein ma tym razem okrążyć CAŁĄ widownię. Pamiętajcie, że im dłużej będzie tam dryfował tym dłużej będzie trwał koncert. My w tym czasie mamy główny gwóźdź inicjatywy - ale to ma być niespodzianka;)
Na koniec zwracamy się z ogromną prośbą o kulturę osobistą w czasie, przed i po koncercie. Przestrzegamy przez wrzucaniem czegokolwiek na scenę i zaśmiecaniem swojego otoczenia. Przede wszystkim szanujmy osoby znajdujące się wokół nas.
DO DZIEŁA!
Ma być głośne "Ramm-stein" "Sterben" "Du hast" oczywiście :P Żeby pokazać gdzie fani najlepiej się bawią.
A jak cała hala krzyknie to naprawdę robi wrażenie..
Żałuje tylko, że mnie nie będzie... mam nadzieje że wszystko sie uda i zrobicie jeszcze lepsze wrażenie na zespole niż w Katowicach :)
A no i zapomniałbym dodać, tym razem Rammstein ma przyjechać z kamerami żeby wydać DVD z Łodzi :P
To może być ciekawe, ale co do reszty inicjatywy to według mnie połowa z tego nie wypali, tak jak to było w Katowicach.
łódki w łodzi - dobre:)))
co do reszty to nie ma co krakać, nawet jak nie wszytko wypali na 100% to i tak będzie świetnie. trudno wymagać, aby wszyscy wybierający się na koncert czytali to forum i wiedzieli o akcji.
w Katowicach kartki z serduszkami jedni drugim podawali i było świetnie.
pozdrowienia,
Tak samo jak i przed Katowicami...bedzie troche ludzi z innej beczki wiec prosba do jadacych tam forumowiczow (jak ostatnio) porobcie kilka czapek dla tej wiary, dajcie im serduszka z LIFADami i powiedzcie kiedy wyjac zalozyc. Naprawde pomaga xD ... bo nawet jak nie wiedzieli o co kaman to pozniej chetnie wzieli i machali.
Good LUCK !!!! Ja czekam na filmiki z YT // w szczegolnosci ten z DVD xD // ... nastepnym razem jak beda w PL to jade, bo za czesto nie mozna hehe (no i $$$$ brak)
Ale nikt nie wziął pod uwage tego genialnego pomysłu ;(
;>
I'm not your servant,
You drive me insane.
Come on and hate me!
Bo teraz mogą na to czekać z aparatami.
najłatwiej krytykować samemu nic nie robiąc, najprościej...
A co lepszego można zrobić z kupą ludzi z całej Polski z czego pewnie 3/4 nie czyta tego forum?
Jeśli zorganizujecie inicjatywę tak, że wszyscy będą śpiewać wyznaczone kwestie jednocześnie i inne takie to będę chylić czoła ale i tak zrobię łódeczkę ;>
Już się nie mogę doczekać finału inicjatywy, trzeba będzie to uwiecznić i wrzucić na wiecznego Jutuba :)
a tak teraz tylko narzekasz.
ja tam przyjadę z wesołą ekipą wesołym busem, pełnym łódeczek i serduszek LIFAD.