news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Czy Rammstein Twoim zdaniem powinien wydać składankę The Best Of?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm
Głosuj na Haifisch!
Radio SAR

Strony: 1 2 321

.:: Inicjatywa koncertowa 2010! ::.

Koncert Rammstein w łódzkiej Arenie tuż, tuż bo 12 marca 2010 r., tak więc chcemy Wam zaproponować z tej okazji wspólną zabawę. Jeśli nie jesteście zbyt mroczni, aby mieć poczucie humoru przynajmniej zbliżone do panów z Rammstein, to liczymy na Waszą współpracę.

Inicjatywa koncertowa polega na wyłamaniu się z tej szarej masy koncertów na świecie. Nasza ostatnia akcja z serduszkami udała się na tyle, że oficjalne źródła zespołu wspominały o tym przez kilka kolejnych miesięcy. Teraz zapewne też się czegoś spodziewają, a my im to damy:

1. Walc przy świecach Zapalniczki na koncertach to tak wyświechtany efekt, że nikt go już nie wykonuje. My się wyróżnimy. Podczas zwrotek utworu "Wiener Blut" (gdy Till deklamuje i jest ciemno) WSZYSCY zapalają zapalniczkę wysoko nad głową. Uważamy aby nie podpalić nikomu włosów albo nie poparzyć rąk. Na czas refrenów chowamy i na zwrotki znów odpalamy. Kto nie ma zapalniczki niech sobie kupi :>

2. Serca w górę! Nie musicie jeszcze wyrywać swoich - wystarczy, że ponownie jak ostatnio uniesiecie kartkę A4 z logiem LIFAD nad głowę podczas utworu "Frühling In Paris". Taka powtórka z rozrywki, ale niech to już będzie skuteczna wizytówka. Wzór do druku poniżej:

-> Wydrukuj logo LIFAD

3. Ponton i 10 000 łódek! Ponton weźmie Rammstein - tym się nie musicie martwić, ale Wy przyniesiecie łódki. Zrobicie je samodzielnie w dowolny sposób lub korzystając z instrukcji poniżej. Proponujemy wykonać sobie je jeszcze w domu, lub w drodze na koncert. Można w tym celu użyć gazety lub zwykłych kartek papieru. Ambitni artystycznie mogą je oflagować hasłami, logami, ksywą, nr tel. dla Flake itd. Nie zapominacie że koncert jest w ŁODZI! Podczas dryfu pontonem na "Haifisch" wymachujemy swoimi łódkami. Może czyjaś zostanie szczególnie doceniona;) Materiały pomocne w dekorowaniu dla chętnych zamieszczamy w paczce poniżej:

-> Instrukcja łódki z papieru

-> Materiały promocyjne LIFAD

Z oczywistych oczywistości przypominamy WSZYSTKIM, że każdy jeden utwór odśpiewujemy wspólnie z zespołem. Skaczemy, klaszczemy, maszerujemy - po prostu się BAWIMY! Stanie jak kołek możecie odłożyć na inny dzień.

Ponton z muzykiem Rammstein ma tym razem okrążyć CAŁĄ widownię. Pamiętajcie, że im dłużej będzie tam dryfował tym dłużej będzie trwał koncert. My w tym czasie mamy główny gwóźdź inicjatywy - ale to ma być niespodzianka;)

Na koniec zwracamy się z ogromną prośbą o kulturę osobistą w czasie, przed i po koncercie. Przestrzegamy przez wrzucaniem czegokolwiek na scenę i zaśmiecaniem swojego otoczenia. Przede wszystkim szanujmy osoby znajdujące się wokół nas.

DO DZIEŁA!

.:: 26.02.2010 01:05:20 by vater ::.
Kamil1916
Feuerspritzer

mężczyzna

#44627 | Dodano: 26.02.2010 01:44:04
Tak, głównie trzeba zrobić dobre wrażenie pod względem śpiewania..
Ma być głośne "Ramm-stein" "Sterben" "Du hast" oczywiście :P Żeby pokazać gdzie fani najlepiej się bawią.
A jak cała hala krzyknie to naprawdę robi wrażenie..
Żałuje tylko, że mnie nie będzie... mam nadzieje że wszystko sie uda i zrobicie jeszcze lepsze wrażenie na zespole niż w Katowicach :)

A no i zapomniałbym dodać, tym razem Rammstein ma przyjechać z kamerami żeby wydać DVD z Łodzi :P
kamilos22
Feueranfänger

mężczyzna

#44628 | Dodano: 26.02.2010 06:29:31
Skąd masz te informacje?
Die Narren schwatzen viel, die Klugen schweigen still
Clavis
Feueranfänger

kobieta

#44629 | Dodano: 26.02.2010 06:45:50
vater napisał(a):
My w tym czasie mamy główny gwóźdź inicjatywy - ale to ma być niespodzianka;)

To może być ciekawe, ale co do reszty inicjatywy to według mnie połowa z tego nie wypali, tak jak to było w Katowicach.
eine melodie im wind [...]
reiter
Sturmwalzer

kobieta

#44632 | Dodano: 26.02.2010 07:23:51
szczerze mówiąc...nie chcę krakać, ale wątpie w powodzenie...a co z gumowymi rekinkami i innymi szałowymi pomysłami? :(
Rozważam możliwość emigracji do kraju, w którym mówi się po polsku...
Awari
Feueranfänger

kobieta

#44633 | Dodano: 26.02.2010 07:58:42
nieźle:)))
łódki w łodzi - dobre:)))
co do reszty to nie ma co krakać, nawet jak nie wszytko wypali na 100% to i tak będzie świetnie. trudno wymagać, aby wszyscy wybierający się na koncert czytali to forum i wiedzieli o akcji.
w Katowicach kartki z serduszkami jedni drugim podawali i było świetnie.

pozdrowienia,
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them.
lordkiller
Feueranfänger

mężczyzna

#44635 | Dodano: 26.02.2010 08:09:16
Powodzenia z inicjatywa niespodzianka :) mam nadzieje ze ktos to uwieczni i wrzuci na YT (ponownie prosba o gabke na mikrofony :))...Mam nadzieje ze pomysl z dmuchanym rekinem wypali :D i to bedzie ta niespodzianka. Bo bedzie ewenement.

Tak samo jak i przed Katowicami...bedzie troche ludzi z innej beczki wiec prosba do jadacych tam forumowiczow (jak ostatnio) porobcie kilka czapek dla tej wiary, dajcie im serduszka z LIFADami i powiedzcie kiedy wyjac zalozyc. Naprawde pomaga xD ... bo nawet jak nie wiedzieli o co kaman to pozniej chetnie wzieli i machali.

Good LUCK !!!! Ja czekam na filmiki z YT // w szczegolnosci ten z DVD xD // ... nastepnym razem jak beda w PL to jade, bo za czesto nie mozna hehe (no i $$$$ brak)
wrONa
Panzermeister

mężczyzna

#44638 | Dodano: 26.02.2010 08:24:20
Myślałem, że inicjatywa będzie o wiele lepsza...
żyCIE
Dzar
Panzermeister

mężczyzna

#44639 | Dodano: 26.02.2010 08:40:04
Jeśli każdy będzie mówił, że nie wypali, to w efekcie nikt tego nie zrobi i rzeczywicie nie wypali... Więc ci co przeczytali niech sie przyłączą, a myśle, ze bedzie ich sporo do dnia koncertu, więc wtedy się uda.
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#44643 | Dodano: 26.02.2010 08:47:22
Ja nadal upierałbym się przy balonikach na Waidmanns Heil !
Ale nikt nie wziął pod uwage tego genialnego pomysłu ;(

;>
|dm|
Aldrimer
Feuerspritzer

kobieta

#44646 | Dodano: 26.02.2010 09:24:35
Pomysł z łódeczkami z papieru na Haifischu jest bardzo fajny, i mam nadzieję że wypali, ale powtórkom z serduszkami w górze podczas FiP mówimy stanowcze NIET- po co być wtórnym?
I'm sick and tired of playing this game,
I'm not your servant,
You drive me insane.

Come on and hate me!
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#44647 | Dodano: 26.02.2010 09:27:16
Bo fajoskie są ;> serduszka muss sein!
|dm|
Shagwest
Administrator

mężczyzna

#44648 | Dodano: 26.02.2010 09:34:09
Aldrimer napisał(a):
Pomysł z łódeczkami z papieru na Haifischu jest bardzo fajny, i mam nadzieję że wypali, ale powtórkom z serduszkami w górze podczas FiP mówimy stanowcze NIET- po co być wtórnym?

Bo teraz mogą na to czekać z aparatami.
Do chlania w Płocku zostało: 5 dni!
3ve1ink4
Sturmwalzer

kobieta

#44650 | Dodano: 26.02.2010 09:39:01
i to nasz znak rozpoznawczy ;>
" cholernie chciało mi się śmiać "
eve
Panzermeister

kobieta

#44651 | Dodano: 26.02.2010 09:42:08
Jakieś cinkie te inicjatywy...
Awari
Feueranfänger

kobieta

#44657 | Dodano: 26.02.2010 09:54:58
nie powiem co myślę na temat tych co krytykują, bo nieładnie mówić nieładne rzeczy.
najłatwiej krytykować samemu nic nie robiąc, najprościej...
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them.
Mewa
Feuerspritzer

kobieta

#44659 | Dodano: 26.02.2010 10:03:35
eve napisał(a):
Jakieś cinkie te inicjatywy...

A co lepszego można zrobić z kupą ludzi z całej Polski z czego pewnie 3/4 nie czyta tego forum?
Jeśli zorganizujecie inicjatywę tak, że wszyscy będą śpiewać wyznaczone kwestie jednocześnie i inne takie to będę chylić czoła ale i tak zrobię łódeczkę ;>
"Morelowa sraka w sam raz dla ptaka."
eve
Panzermeister

kobieta

#44661 | Dodano: 26.02.2010 10:05:21
Jakby wcześniej pozwolono tutaj na dyskusję na ten temat zapewne znalazło by się wiele ciekawszych pomysłów.
Mewa
Feuerspritzer

kobieta

#44662 | Dodano: 26.02.2010 10:10:07
W to nie wątpię ale ponownie pytam: Co da się zrobić z taką kupą niewtajemniczonych ludzi? Dla mnie jest dobrze. W innych krajach stoją sobie kołeczki a u nas zabawa trwa :)
Już się nie mogę doczekać finału inicjatywy, trzeba będzie to uwiecznić i wrzucić na wiecznego Jutuba :)
"Morelowa sraka w sam raz dla ptaka."
Awari
Feueranfänger

kobieta

#44665 | Dodano: 26.02.2010 10:20:34
to,że dyskusja na temat inicjatywy nie toczyła się publicznie na forum nie powinno być przeszkodą w kontakcie między zainteresowanymi. Gdybyś Eve przekazała organizatorom akcji swoje pomysły wcześniej, i gdyby były one realne do realizacji być może zostałyby wzięte pod uwagę.

a tak teraz tylko narzekasz.
ja tam przyjadę z wesołą ekipą wesołym busem, pełnym łódeczek i serduszek LIFAD.

Strony: 1 2 321

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 6
Zalogowani: 0
Szukaj